Lugn och ro i lilla byn Haraki på Rhodos2 min read

Av Carl-Henrik Rapp - den 18 juni 2022 - Inga kommentarer.

Söker du lugn och ro och gillar att äta färsk fisk? Då är Haraki på Rhodos något för dig. I denna lilla fiskeby är stämningen så lugn den kan bli och vattnet är bland det finaste som går att snorkla i på Rhodos.

Många förknippar ön Rhodos med röj och vilda spritfester.
Det är så långt ifrån sanningen man kan komma – bara man väljer att röra sig lite över den vackra ön.
En by som verkligen lever upp till ett rykte att tvärtom, vara lugn, är byn Haraki som ligger i en bukt längs öns östra sida.

I den lilla fiskebyn råder ett lugn som passar dig som behöver vila ut dig och bara låta timmarna gå under solparasolet.
Buktens bebyggelse består av vita traditionella grekiska hus och här finns ett par tavernor och barer som man som besökare kan äta och dricka vid.
Längst ut i svängen av bukten ligger fiskerestaurangen Argo som serverar dagsfärska fiskrätter såsom svärdfisk, tonfisk och bläckfisk.
En restaurang som rekommenderas för er som gillar fiskrätter av hög kvalitet.

Stranden i Haraki består av små klapperstenar på den högra delen och här finns goda möjligheter att snorkla i det fina och klara vattnet.
Den vänstra delen av bukten är av sand och här kan med fördel barnfamiljer bada eftersom det är lite mer långgrunt i denna del.
Längst ut i bukten är fiskelivet stort och ett djupt hav av blåa nyanser öppnar sig som en enorm vägg om man snorklar ut en bit i havet.
Här har jag upplevt min bästa snorkling på ön.

För den som tröttnar på sol och badlivet kan man ta en promenad till den gamla medeltida fästningen som reser sig på en 85 meter kulle över byn.
Här är utsikten magnifik över den lilla bukten och man ser även bort över bukten som ligger söder om Haraki – och som i det närmaste är helt orörd.

Lugn och ro i fiskebyn Haraki.
Perfekt snorkelvatten i Haraki.
På restaurangen Argo bjuds det på rätter av hög kvalitet.
Snorklingen i Haraki är av fin klass.

Liknande inlägg