Gå vilse bland tavernor och restauranger i Rhodos gamla stad1 min read

Av Carl-Henrik Rapp - den 21 juni 2022 - Inga kommentarer.

Det är lätt att gå vilse bland alla gator och torg inne i Rhodos gamla stad. Men det gör egentligen ingenting – genom att inte hitta ut hittar man ofta de små pärlorna inne i Rhodos gamla del inanför ringmuren.

Rhodos gamla del är en riddarstad som man med fördel ska gå vilse i.
Staden är riktigt välbevarad och här blandas historia, stränder, tavernor, barer och affärer i en salig blandning.
På den kraktäristiska kullerstenarna kan det ibland upplevas lite trångt, men låt inte det avskrämma er, oftast är det en härlig stämning inne bland alla besökare.

Det går verkligen att i tanken föreställa sig hur livet såg ut här förr i tiden på de små torgen eftersom det mesta är så välbevarat.
Unesco har listat gamla stan som ett världsarv och stadskärnan anses av många vara den bäst bevarade medeltida stadskärnan i hela Europa.

Tyvärr finns det dock även många turistfällor.
Restaurangernas inkastrare är mångra till antalet och en del restauranger kör inte med så schysta metoder, så var på er vakt när inkastarna kommer och drar i er.
Många försöker förtrolla besökarna med deras takbarer, som ofta är väldigt fina, men prisnivåerna är på vissa ställen hiskeligt höga.

Att snurra runt bland gränderna är verkligen en upplevelse i sig och med fördel gör man det när solen börjar gå ner för att undvika den värsta hettan.


Liknande inläggSkriv en kommentar